חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דברים שאתם חייבים לדעת לפני ההגעה לבוקרשט

כמעט כל יום אני שומעת סיפורים על אירועים לא נעימים שקרו לתיירים ישראלים בבוקרשט, והחלטתי להרים את הכפפה ולפרסם פוסט מסודר של כל מיני טיפים קטנים ונורא פשוטים לביצוע, שיחסכו לכם אחר כך עוגמת נפש גדולה. פשוט להגיע מוכנים, זה כל הסיפור. אז בואו ונתחיל.

כסף מזומן במטבע מקומי: ברומניה משתמשים במטבע מקומי בלבד, השם הרשמי שלו הוא RON ואנשים משתמשים במילה LEO (או ליי) אבל זה אותו מטבע. אם אתם מגיעים לרומניה עם יורו תוכלו להמיר למטבע מקומי בכל צ'יינג' ללא עמלת המרה. אבל אני מאוד ממליצה, ממש מפצירה בכם, לקנות בארץ לפני הטיסה לפחות 300-400 ליי, שישמשו אתכם למונית משדה התעופה, לרכישת סימ מקומי, ולקניית אוכל בדוכנים שלא מקבלים כרטיס אשראי, במיוחד אם אתם מגיעים בשעות הערב או ביום ראשון שאז רוב תחנות הצ'יינג' סגורות. אתם יכולים להזמין ליי רומני כבר בארץ דרך האינטרנט והכסף יחכה לכם באשנב של בנק הפועלים בנתב"ג. חוץ מזה אני ממש ממליצה בחום לא לרכוש מטבע מקומי בשדה התעופה בבוקרשט עם הנחיתה כי תקבלו שער המרה ממש גרוע.

חבילת גלישה / שיחות – סימ מקומי: אלא אם יש לכם חבילת גלישה ושיחות בחו"ל על חשבון העבודה, כל יתר חבילות הגלישה שיציעו לכם חברות הסלולר בארץ לא משתוות לרכישת סימ מקומי בבוקרשט. מדובר בחבילה שנקראת פריפיי שתמורת 5-6 יורו תעניק לכם כ- 50-70 ג'יגה גלישה, וכ-100 דקות שיחה בתוך רומניה בלבד. חבילה סופר משתלמת זולה ונוחה, ואין צורך להחליף את מספר הווטסאפ הישראלי שלכם. את הסימ מומלץ לרכוש בחנויות של חברות התקשורת המובילות Orange ו- Vodafone. בכל קניון יש להן סניפים וגם בכמה נקודות במרכז העיר, אני מצרפת כמה סניפים שנמצאים במרכז, שימו לב שחלק מהם סגורים ביום ראשון, בעוד שהסניפים בקניונים פתוחים 7 ימים בשבוע. מפצירה בכם!!! לא לרכוש סימ בשדה התעופה, זה במחיר כפול מאשר בעיר, וכבר שמעתי על אנשים שלא הצליחו להפעיל את הסימ ולא היה להם אל מי לפנות שיטפל בזה.
סניף אורנג' ליד כיכר האוניברסיטה | סניף אורנג' ליד פיאצה רומנה | סניף וודפון ברחוב מגרו | סניף וודפון בפיאצה אונירי | סניפים של אורנג' ווודפון באונירי שופינג סנטר. כאמור בקניונים בבוקרשט תמצאו סניפים של שתי החברות הנ"ל והם פתוחים 7 ימים בשבוע ועד שעה יותר מאוחרת מאלה שבעיר. בקניון בניאסה שנמצא על אם הדרך מהשדה אל העיר יש סניפים של שתי החברות ותוכלו לעצור שם בנסיעה מהשדה אל המלון.

להגיע משדה התעופה למלון בעיר: אפשר לקחת מונית או אובר / בולט או להזמין הסעה על ידי נהג פרטי.
מונית: באולם מקבלי הפנים בצד ימין יש מכונה בצבע ירוק. מוציאים מהמכונה פתק ועליו מספר רכב של מונית שכבר מחכה לכם על הרציף. שימו לב שאתם עולים רק על מונית שהמספר שלה מופיע על הפתק. הנהג חייב על פי חוק להפעיל מונה. לא סוגרים עם הנהג מחיר מראש, ולא שואלים אותו כמה זה יעלה כי אף פעם לא תקבלו תשובה שתהיה לטובתכם. הכינו מראש שטר של 50 ליי, זה המקסימום שתעלה לכם הנסיעה. גם אם הנסיעה יוצאת זולה יותר, יהיה ממש נחמד מצדכם לעגל את המחיר כלפי מעלה, בשבילכם זה כלום ובשביל הנהג זה הרבה. הכינו מראש את השטר כשאתם במקום מואר ולא לחוץ. עד שתלמדו להבחין בין שטר של יורו לשטר של ליי ממליצה להפריד את שני סוגי השטרות בארנק נפרד. כדי שלא תיתנו לנהג בטעות 50 יורו כפי ששמעתי ממספר אנשים שטעו, בעיקר בשעת לילה מאוחרת ובחושך. במצבי לחץ וכשאנחנו עייפים אנחנו עושים טעויות, וחבל על עוגמת הנפש שיכולה להימנע. אם המחיר של הנסיעה היה גבוה משמעותית מ- 50-60 ליי, שמרו את הפתק עם מספר המונית ודווחו עליו לתחנה.
אובר (Uber) / בולט (Bolt): אפליקציות מעולות להסעות על ידי נהגים ברכבים פרטיים. אמין בטוח וזול. המחיר ידוע לכם מראש ונקבע על ידי האפליקציה אחרי שאתם מגדירים את היעד, כך שהנהג לא יכול לשחק עם המחיר. הורידו את שתי האפליקציות מראש עוד מהארץ והכניסו מספר כרטיס אשראי אף שבזמן הזמנת רכב אפשר לסמן תשלום במזומן. לא תוכלו להזמין הסעה באפליקציה מרציף אולם מקבלי הפנים, כי הנהגים לא רשאים לאסוף משם נוסעים אלא רק מוניות צהובות, לכן תצטרכו לצאת לרחוב ומשם להזמין. יחד עם זאת, הזמנת הסעה באפליקציה מחייבת שתהיו מחוברים לאינטרנט כדי שמערכת GPS תזהה את המיקום שלכם. אם אין לכם עדיין חיבור לאינטרנט בטלפון, תוכלו להשתמש בוויפי של השדה. ביציאה מאיזור המזוודות לכו ימינה בפרוזדור עד הסוף לטרמינל טיסות יוצאות, התחברו לוויפי של שדה התעופה, צאו החוצה אל הרציף (כי חייבים לעמוד בחוץ בזמן הזמנת אובר/בולט אחרת האפליקציה עלולה לא לזהות את מיקומכם), ושם תוכלו להזמין הסעה.
נהג פרטי: אם אתם רוצים שנהג פרטי יאסוף אתכם מהשדה כיתבו לי הודעה בפרטי ואנסה לסייע.
אוטובוס / רכבת: יש אופציה לקחת אוטובוס או רכבת אבל לעיתים זה מסורבל, ארוך, ולא מביא אתכם עד פתח המלון.

נסיעה בתוך העיר: בתוך בוקרשט אין צורך לשכור רכב, העיר פקוקה, אין כמעט חניה, ויש תחבורה ציבורית זמינה, מגוונת, וזולה. מלבד שימוש באפליקציות אובר ובולט אתם יכולים להתנייד במוניות צהובות, אבל אני ממליצה לכם להזמין אותן דרך אפליקציה בשם Star Taxi, שמניסיון אישי היא אמינה מאוד. הנהגים שעובדים עם האפליקציה מקפידים על הכללים, מפעילים מונה, מתנהגים בצורה מכובדת. בכל מקרה בבוקרשט לא ממליצה לכם לתפוס מונית אקראית ברחוב ולשאול כמה יעלה כי תמיד תשלמו הרבה יותר.
יש הרבה אתרים בבוקרשט שאפשר להגיע אליהם בנוחות בקלות ובמהירות עם רכבת תחתית (Metro). אני אישית משתמשת במטרו כל הזמן כשאני מגיעה לתוך העיר להעביר הדרכה. המטרו בבוקרשט אמין ובטוח, יש בו שמירה בכניסה לתחנה ובתוך הרכבת. בעיקר עם ילדים זאת אטרקציה נחמדה.

נסיעה באוטובוס: יש אנשים שבוחרים להשתמש באוטובוסים וטראם. עלות הנסיעה באמצעי התחבורה האלה מאוד מאוד זולה. אין אפשרות לרכוש כרטיס מהנהג אלא בקופות מכירה של כרטיסי אוטובוסים במקומות מרכזיים בעיר. כיוון שכל אדם יכול לעלות לאוטובוס ללא בדיקה, יש אנשים שמתפתים לא להעביר את הכרטיס בקורא הכרטיסים. מלבד העובדה שזאת התנהגות לא מכובדת ולא מכבדת, יש בזה סיכון, כי ברגע שיעלה לאוטובוס פקח, הוא מיד מנטרל את קורא הכרטיסים, ואם תיתפסו על האוטובוס מבלי ששילמתם כרטיס, זה עלול להסתיים בקנס רציני והיו מקרים שתיירים נלקחו לתחנת משטרה בגלל זה.

טרמה: הטרמה הוא פארק הבריכות הטרמיות שנמצא כחמש דקות נסיעה מצפון לשדה התעופה. אחת האטרקציות הכיפיות בבוקרשט. יש כמה כללי עשה ואל תעשה לכל מי שמגיע לטרמה:
בגד ים, מגבת וכפכפים צריכים להיות בתיק. אין ללבוש בגד ים מראש אלא רק במלתחות במקום. כבר היו מקרים שאנשים נדרשו לרכוש בגד ים במקום כי לבשו אותו מראש. אם שכחתם להביא בגד ים מהארץ תוכלו לרכוש באחד מסניפי דקטלון בעיר. יש סניף גדול במתחם שמול קניון Baneasa בדרך לטרמה, וסניף נגיש נוסף בקניון Veranda ליד שוק אובור.
אוכל בטרמה: אסור להכניס אוכל שהבאתם מהבית למתחם הטרמה. במקום יש מסעדות ומזנונים ואפשר לרכוש אוכל בעזרת שעון הפלסטיק שתקבלו בכניסה והוא משמש כארנק. ביציאה תשלמו בקופה את העלויות הנוספות.
צילומים בטרמה: רוצים לצלם ולהצטלם בטרמה? אנא כבדו את פרטיותם של אנשים אחרים. מותר לצלם את עצמכם ואת הנוף הכללי, אבל הקפידו שלא להכניס לתמונה אנשים זרים בבגד ים או חלוק, בטח ובטח אם אתם מתכוונים להעלות את התמונות לרשתות חברתיות.
מתי מומלץ לנסוע לטרמה? התשובה שלי היא תמיד מומלץ. בערב יש אווירה רומנטית ויש אנשים שמעדיפים לחוות את החוויה.
אם יש לכם טיסת ערב חזרה לישראל, כבר פיניתם את החדר במלון או בדירה בבוקר, ויש לכם חצי יום לשרוף בעיר, אני ממליצה לכם לשקול לנסוע לטרמה דווקא לפני הטיסה. במתחם הטרמה יש חדר מיוחד לשמירת מזוודות. מרחק הנסיעה מהטרמה לשדה התעופה הוא 5-10 דקות. זה יכול להיות סיום מוצלח מאוד לחופשה, תוך שתחסכו זמן וכסף על נסיעות ארוכות ופקוקות.

השכרת רכב: כאמור בתוך בוקרשט אין צורך להתנייד ברכב, אבל אם אתם רוצים לנסוע לטיול עצמאי מחוץ לעיר ומעוניינים לשכור רכב, הנה כמה המלצות שיחסכו לכם עוגמת נפש. בכל הקשור להשכרת רכב ברומניה אתם עלולים לגלות שזול יצא לכם בסוף יקר. ממליצה לשכור את הרכב ישירות מול חברת ההשכרה ולא דרך מתווכים שמציעים דילים אטרקטיביים. לבחור חברה גדולה שיש לה סניפים בערים שונות ברומניה ככה תדעו שבשעת מבחן תקבלו שירות גם במרחק מבוקרשט. ביטוח: מפצירה בכם לשלם קצת יותר על ביטוח שנקרא "פטור מהשתתפות עצמית" מה שיחסוך מכם את הצורך לסגור מסגרת בכרטיס אשראי, ואם אחר כך חברת ההשכרה תטען שנגרם לרכב נזק (גם שריטה קטנה או בוץ בגלגל מוגדרים על ידם כנזק בשביל לגבות מכם את מלוא הסכום שסגרתם בכרטיס) ולמי יש כוח להתחיל להתדיין מולם כשאתם כבר בארץ? כשאתם מחזירים את הרכב לחברת ההשכרה הקפידו למלא דלק ולשטוף את הרכב. אם אתם מתכננים לנהוג ברומניה, מומלץ להנפיק רישיון נהיגה בינלאומי בממסי. כמעט בטוח שלא תזדקקו לזה אבל למקרה הצורך זה עשוי להועיל. אם תרצו המלצה על חברות השכרה אמינות אפשר לפנות אלי בפרטי למספר שמופיע בתחתית הפוסט.

שוק אובור: השוק המרכזי של בוקרשט הוא אחד המקומות האהובים עלי בעיר. שוק הוא לא אתר תיירותי מובהק אלא מקום בו תושבי בוקרשט עורכים את הקניות שלהם. כמה דברים שאני מבקשת מכם להקפיד עליהם. צילומים: רוב בעלי הדוכנים לא אוהבים שמצלמים אותם ולעיתים עלולים להגיב בגסות רוח לתייר שמצלם. המלצה שלי, נסו לבקש רשות לצלם, חייכו אליהם, קנו משהו קטן מהדוכן שאתם רוצים לצלם, צלמו את המוצרים לא את האנשים. נגיעה בסחורה: בניגוד למה שאנחנו רגילים מישראל, בבוקרשט הלקוח לא נוגע בסחורה עם הידיים אלא מבקש מהמוכר למלא לו שקית. זה נכון לגבי ירקות ופירות וגם לגבי קטניות שנמכרות בתפזורת, זיתים וחמוצים. אל תקחו שום דבר לבד, תנו למוכר לארוז לכם את המוצרים המבוקשים.

כרטיסי אשראי: ברומניה מכבדים כרטיסי אשראי בעיקר מסוג ויזה ומסטרקארד. לעומת זאת סיכוי נמוך עד אפסי שבתי עסק יכבדו כרטיסי אמריקן אקספרס או דיינרס.

סיור בארמון הפרלמנט: בארמון מתקיימים סיורים 7 ימים בשבוע. הסיורים הם באנגלית, יוצאים בשעה עגולה. לא ניתן לבקר בתוך הארמון שלא במסגרת סיור מודרך. לתיאום ביקור בארמון יש להתקשר יום לפני או באותו יום למספר (קידומת רומניה) 0733558102 או 0733558103. עליכם להגיע רבע שעה לפני תחילת הסיור ולהציג דרכון מקורי (לא צילום), בלי דרכון לא יתנו לכם להיכנס לסיור בארמון. מי שיש לו תעודת גימלאי, נכה, או סטודנט, הביאו אתכם את התעודה ותקבלו הנחות במוזיאונים ואתרים שונים.

בואו נדבר

יש לכם שאלות נוספות בנושא? צרו איתי קשר ואשמח לסייע בכל!

תפריט נגישות

בואו נדבר בווצאפ!