חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תכנון טיול 3 ימים בבוקרשט

ברוכים הבאים לבוקרשט, עיר הבירה של רומניה, מדינה ששטחה גדול בערך פי עשר מישראל. במטרופולין בוקרשט חיים כ- 3 מיליון איש. העיר עשירה בנהרות, אגמים, והרבה ירוק וטבע. בוקרשט גם זכתה לכינוי "פריז הקטנה של המזרח" בזכות ארמונות, מבני ציבור, ובתי מידות מרהיבים ביופיים שמזכירים את בירת צרפת.

 היי, אני יעל פרי, מתגוררת בבוקרשט משנת 2017, ומדריכה בה סיורים ברגל וברכב. אני חוקרת ולומדת את בוקרשט ללא הרף ותמיד שמחה לשתף אנשים במקומות שממש שווה לראות ולהכיר בעיר. ערכתי סקר בקבוצת הפייסבוק שלי "אוהבים את בוקרשט", בו שאלתי את חברי הקבוצה איזה מידע הם הכי רוצים לקבל ממני, ורוב המשתתפים סימנו כי ישמחו לקבל טיפים על אתרים ומסלולי טיול עצמאים בעיר. לכן הרמתי את הכפפה והחלטתי לפרסם מדריך שמציע מסלול לשלושה ימים מהנים בבוקרשט.

יאללה בואו נצא לדרך.

 היום הראשון: סיור רגלי במרכז ההיסטורי של בוקרשט

ביום הראשון אני ממליצה לכם להסתובב במרכז ההסטורי של בוקרשט לאורך רחוב ויקטוריה. התחילו את הסיור באתנאום – אולם הקונצרטים של התזמורת הפילהרמונית, אחד המבנים המרשימים בבוקרשט. האולם הזה מדורג בין שלושת אולמות הקונצרטים הטובים בעולם בזכות אקוסטיקה טובה במיוחד. ממליצה להיכנס לתוך האולם ולהתרשם מהעיצוב הייחודי שלו. עלות כניסה 10 ליי בלבד לסיור עצמאי (ילד 5 ליי). הכניסה היא דרך הדלת הצדדית בצד ימין של הבניין. ואם בא לכם ליהנות מקונצרט איכותי במחיר שווה לכל נפש, תוכלו לרכוש כרטיסים דרך אתר התזמורת.

תמונה מתוך אתר למטייל
האתנאום, תמונה באדיבות דורון קורן

עכשיו אתם בטח מאוד עייפים וחייבים להעמיס קצת קפאין ופחמימות, בכל זאת חופשה. אז ממש בסמוך לאולם האתנאום נמצאים שני בתי קפה עם עוגות שוות במיוחד: בית קפה Chocolat שיש לו ויטרינת עוגות עשירה מאוד, ואם אתם רעבים המקום מגיש גם ארוחות מגוונות.

תמונה מתוך אתר למטייל
chocolat

לא רחוק משם נמצא בית קפה Mara Mura, בעיצוב מדליק וויטרינת עוגות משובחת.

תמונה מתוך אתר למטייל
Mara Mura

אחרי שהעמסתם קצת פחמימות וקפאין, זה הזמן להמשיך לטייל. לכו דרומה לאורך רחוב ויקטוריה ותמצאו את עצמכם מול ארמון רחב ידיים ששימש בעבר את משפחת המלוכה הרומנית. מאחר ורומניה כבר לא ממלכה פעילה, משפחת המלוכה לא זקוקה לארמון הרשמי, והוא משמש כיום כמוזיאון הלאומי לאמנות של רומניה. אז הנה יש לכם הזדמנות לטייל בתוך ארמון שהתרחשו בו כמה מהאירועים ההסטוריים הכי משמעותיים של רומניה, וליהנות מתערוכות של אמנות מודרנית. המוזיאון פתוח בימים רביעי עד ראשון, וסגור בימים שני ושלישי. למידע על שעות פתיחה ורכישת כרטיסים לחצו כאן. אם לא בא לכם להיכנס לארמון אתם יכולים לשבת בגינה על ספסל בצל, וליהנות מהיופי של חצר בית המלוכה, להצטלם עם פסלי הברונזה הפזורים בגינה, ולנוח לקראת המשך הסיור.

צאו מגינת הארמון ופנו ימינה לאורך רחוב ויקטוריה ותגיעו ל Kretzulescu Church, כנסיה יפהפיה מהמאה ה-17 עם ציורי קיר מקוריים שהשתמרו מאות בשנים. כדי לראות את ציורי הקיר רדו במדרגות לגינה שנמצאת ממול הכנסיה. כפי שתוכלו לראות, מבנה הכנסייה עשוי לבנים חומות, ויש בה הרבה תיקוני טיח, זכר להרס והחורבן שחטפו כל המבנים באיזור במהפכה האלימה נגד הרודן צ'אושסקו בחודש דצמבר 1989.  בימי ראשון בבוקר מתקיימת במקום תפילה, למי שזה מעניין אותו.

תמונה מתוך אתר למטייל
Kretzulescu Church

חיזרו לרחוב ויקטוריה והמשיכו לצעוד דרומה עד שתגיעו לצומת מרומזרת. משמאלכם תראו את המבנה המרשים של מלון גרנד הוטל קונטיננטלממליצה לכם לעשות סיור קצר בתוך המלון ותוכלו להתרשם מהעיצוב המפואר והאריסטוקרטי, שמהווה ניגוד מוחלט לחלק מהבניינים הקומוניסטים המוזנחים שעדיין עומדים ניצבים מעבר לרחוב. מעבר לרחוב נמצא מלון נובוטל החביב, שהוא שילוב של ישן עם חדש. חזית המלון היא קיר זכוכית שהוא גם סוג של מראה לרחוב. מכל זווית שאתם מסתכלים על מלון נובוטל ישתקף עליו משהו אחר. אתם יכולים להיכנס למלון להפסקת שירותים. איש לא ישאל אתכם למה באתם ומה אתם עושים שם.

תמונה מתוך אתר למטייל
Grand hotel continental and Novotel

 עוד כ-30 מטרים דרומה תגיעו למעבר בין הבניינים. השם הרשמי הוא פסאז' ויקטוריה, אבל אנחנו מכנים אותו בשם סמטת המטריות. תחנת חובה לצילומים. בקיץ פותחים את המטריות הצבעוניות ויש בסימטה אווירה מדליקה, מוציאים שולחנות וכסאות החוצה, יש בר בירה, פיצריה ומוסיקה טובה. בחורף רק חלק קטן מהמטריות עדיין פתוחות, ואפשר לשבת במסעדה שבתוך הסימטה לבירה ופיצה.

תמונה מתוך אתר למטייל
סמטת המטריות

מדי פעם צריך גם לנוח מכל היופי הזה

אז עכשיו הגיע הזמן לאתנחתא בפארק מדליק ופסטורלי שנמצא במרכז העיר, לפני שנמשיך לחלק השני של היום. לפארק קוראים Gradina Cismigiu, והוא נמצא במרחק 7-10 דקות הליכה מסימטת המטריות. בחודשי האביב הקיץ והסתיו אפשר לעשות שיט באגם באמצעות סירות משוטים או פדלים. בחורף האגם הופך להיות משטח החלקה על הקרח. ליד האגם יש בית קפה נחמד, ואפשר לנוח.
הערה: נכון לחודשי הקיץ 2022 האגם נמצא בשיפוצים והפארק לא מטופח כבעבר. אבל בקרוב הוא בטח יחזור להיות מדהים כמו תמיד.

תמונה מתוך אתר למטייל

אם הבטן כבר מקרקרת לכם לארוחת צהריים, ממליצה לאכול במסעדה רומנית אסלית שנמצאת ממש צמוד לפארק, מסעדת Vatra. ואם בא לכם דווקא לחטוף משהו קל לדרך, תוכלו לעשות את זה באחת ממסעדות המזון המהיר לאורך רחוב אליסבטה: מקדונלדס, KFC, או פיצה האט.

בחלק השני של היום

אחרי מנוחת צהריים קצרה אני ממליצה לבקר בארמון הפרלמנט, מבנה מגלומני שבנה הדיקטטור ניקולאי צ'אושסקו בשנות ה- 80 על חורבותיהן של שכונות שלמות שנמחקו מעל פני האדמה כדי לפנות מקום לארמון. הארמון בבוקרשט הוא אחד הבניינים המפורסמים בבוקרשט, מבנה ציבורי השני בגודלו בעולם. ביקור בארמון הפרלמנט הוא חובה לכל מי שמגיע לבוקרשט, ואם אין לכם עניין או זמן להיכנס לסיור, גם המראה מבחוץ מרשים ומדגים את מידת העושר והטירוף של הדיקטטור המגלומן.
במקום מתקיימים סיורים מודרכים באנגלית בכל שעה עגולה.
הערה: בין התאריכים 15.8.22-28.10.22 לא יתקיימו סיורים בארמון הפרלמנט.

הזמנת כרטיסים: להזמנת מקום בסיור יש להתקשר יום לפני או באותו יום למספר 073-3558102/3. אם אתם מתקשים תוכלו לבקש בקבלה של המלון לצלצל עבורכם. חשוב!!! כניסה לארמון מותנית בהצגת דרכון (לא תמונה, מסמך מקורי). לא ניתן לרכוש כרטיסים לסיור ישירות דרך אתר האינטרנט של הארמון לקבוצות קטנות מ- 10 אנשים. שימו לב!!!! יש ברשת כמה אתרים שמוכרים כרטיסים לארמון גם לבודדים, אבל המחיר לכרטיס הוא יותר מפי שניים בהשוואה לעלות של כרטיס שנרכש ישירות בארמון עצמו. הסיורים המודרכים יוצאים מהאגף המערבי של הארמון.

תמונה מתוך אתר למטייל
ארמון הפרלמנט

אחרי הביקור בארמון הפרלמנט אני ממליצה לכם לצעוד לאורך שדרת Uniri שהרודן צ'אושסקו בנה בניסיון לחקות את שדרת השאנז אליזה בפריז. אחרי הליכה של כחצי ק"מ תגיעו לכיכר אונירי ובה מתחם מרשים של מזרקות. המזרקות פועלות רק בחודשי הקיץ האביב והסתיו. בסופי שבוע (שבת, ראשון) מתקיים מופע מזרקות מזמרות בשעות הערב אחרי שמחשיך, חוויה מדליקה בפני עצמה. בחורף המזרקות לא פעילות.


סוף היום

את הערב תעבירו בארוחה טובה בעיר העתיקה, מדרחוב גדול עם עשרות בתי קפה ומסעדות, איזור הבילוי העיקרי של בוקרשט. ממליצה ללכת לאיבוד בין הסימטאות ולגלות מקומות נסתרים. הנה כמה מהמקומות שמומלצים לביקור וארוחת ערב.

חנות הספרים Cărturești Carusel – ביקור חובה.
הבנק המרכזי של רומניה – National Bank of Romania.
כנסיית – Biserica Sfântul Anton – נבנתה על שרידייה של הכנסיה העתיקה ביותר בבוקרשט מלפני יותר מ-500 שנה, אשר שימשה את בית המלוכה של נסיכות ולכיה.
כנסיית – Stavropoleos Monastery Church עם ציורי קיר מרהיבים.
מסעדת Hanu' lui Manuc – שנמצאת בתוך חצר של חאן עותומני מרהיב ביופיו מתחילת המאה ה-19.
מסעדת Caru' cu bere – מסעדה רומנית מפורסמת מאוד ויפהפיה, בערב מתקיימים בה מופעי פולקלור.
בית קפה Grand Café Van Gogh.
מסעדה שמציעה תפריט צמחוני עשיר Aubergine Restaurant.
מסעדה איטלקית Il Peccato.
ואם סתם בא לכם שווארמה בלאפה Dristor Kebap. פתוח עד שעה 2:00 בלילה. במתחם המסעדה יש צ'יינג' שפתוח כשאחרים כבר סגורים.
לחובבי נרגילות, ליד הבנק המרכזי יש מתחם בשם Macca Vilacrosse Passage, שיש בו בתי קפה ופאבים שמציעים ללקוחות שלהם נרגילות. 

 היום השני: פארק הרסטראו, מוזיאון הכפר, מוזיאון משפחת צ'אושסקו

את היום השני לחופשה נרכז במספר אתרים סמוכים זה לזה באיזור הצפוני של בוקרשט.

נתחיל את הבוקר בסיור בארמון פרימוורי, הבית המפואר בו התגוררה משפחת צ'אושסקו. במשך שנים אחרי המהפכה הוילה הייתה סגורה ונפתחה מחדש כמוזיאון שמתקיימים בו סיורים מודרכים (באנגלית). הסיור עובר בחדרי המגורים של המשפחה, חדר הארונות הענק ובו מאות זוגות הנעליים של אלנה, הספא הפרטי והבריכה המקורה שקירותיה מחופים מוזאיקה מרהיבה, ועוד. בימי שני המוזיאון סגור. ניתן לרכוש כרטיסים דרך אתר האינטרנט של המוזיאון. תחבורה לאיזור: מלבד מוניות או אובר/בולט, אפשר להגיע ברכבת התחתית (מטרו), בקו הכחול, יורדים בתחנת Aviatorilor (כיכר שארל דה-גול) ומשם צועדים עוד כמה דקות הליכה ברגל. אם אתם רוצים לבקר מבלי להיכנס, תוכלו להיכנס לגינת הוילה ולפגוש שם את משפחת הטווסים שחיה בארמון.

אחרי ששומעים על זוועות משפחת צ'אושסקו חייבים הפסקה לקפה ומנוחה. באותו רחוב אני ממליצה לכם על בית קפה מדליק בשם Fior di Latte. לעומת זאת, אם אתם כבר מספיק רעבים ובא לכם על ארוחה בשרית ברמה גבוהה, אזי בצמוד לבית הקפה נמצאת מסעדת בשרים מפורסמת מאוד בשם Osho, שתוכלו לחזור אליה גם בהמשך היום, כי עכשיו מצפות לכם כמה פעילויות מהנות בפארק.

כעת נעבור לכמה שעות בילוי מהנה בפארק הרסטראו

אחרי שנחתם מעט נעבור לחלק השני של היום, והוא פארק הרסטראו האהוב עלי במיוחד. שטחו של הפארק כ- 180 דונם, ובמרכזו אגם טבעי בשטח כ- 70 דונם. אפשר להעביר חצי יום מהנה בפארק וסביבתו, כמובן תלוי מה מזג האוויר. הנה רשימה של חלק מהאטרקציות במתחם הפארק: סיור רגלי סביב האגם, השכרת אופניים או קורקינטים, שיט באגם (לא פעיל בחורף), מוזיאון הכפר הפתוח (סגור בימי שני), שער הנצחוןגינת הפסלים של מייסדי האיחוד האירופי, לונה פארק לילדים, ועוד.
אחה"צ ובערב תוכלו לאכול ארוחה טובה באחת מעשרות המסעדות שיש סביב האגם.  

היום השלישי: רובע יהודי, שוק אובור, טרמה

נתחיל את הבוקר ברובע היהודי העתיק של בוקרשט. הרובע, שהיה בעבר שוקק חיים, התרוקן מרוב תושביו היהודים, וחלקו נהרס על ידי הרודן צ'אושסקו בשנות השמונים. מעט שרידים ברובע עדיין עומדים על תילם ומזכירים את הימים המפוארים ההם. תחנת חובה הוא ביה"כ קוראל (Choral Temple) של הקהילה היהודית הרומנית. המקום פתוח למבקרים בימים שני עד חמישי בשעות 9:00-14:00 (שעות הפתיחה משתנות מעת לעת לכן מומלץ להתקשר ולוודא). עלות כניסה 15 ליי, ותקבלו סיור והסבר על המקום מגבאי בית הכנסת.
ברובע ישנם עוד שני בתי כנסת עתיקים שעברו הסבה למוזיאונים: מוזיאון שסוקר ומספר את הטרגדיה של שואת יהדות רומניה, והמוזיאון ההסטורי של יהדות רומניה.
למידע נוסף על בתי הכנסת ומסעדות כשרות בבוקרשט לחצו על הקישור הבא.

תמונה מתוך אתר למטייל
בית הכנסת קוראל בוקרשט

שוק אובור

מכאן ממליצה לכם לנסוע לביקור בשוק אובור – השוק המרכזי של בוקרשט, חוויה של צבעים ריחות וטעמים, חוויה קולינרית גסטרונומית ותרבותית. אתם יכולים לקחת מונית/אובר מהרובע היהודי לשוק, מרחק של 10-15 דקות נסיעה, תלוי בפקקים. ואפשר גם לנסוע במטרו: מתחנת אונירי עולים על הקו הכחול 3 תחנות עד עד תחנת ויקטוריה, ושם מחליפים לקו הצהוב ונוסעים עוד 2 תחנות עד תחנת אובור. השוק ברובו מקורה, אבל גם פתוח. המתחם הפעיל והצבעוני ביותר הוא מתחם הירקות והפירות, שבמזג אוויר נוח פעיל גם בסככה בחוץ. בקומה מעל יש מתחם שלם של חנויות גבינות, נקניקים, בשר, בתי טבע, חמוצים, זיתים, יין ועוד. השוק פתוח בכל ימות השבוע: בימים שני עד שישי בין השעות 7:00-19:00, ביום שבת עד שעה 18:00 וביום ראשון עד שעה 16:00.

אוכל בשוק: בתוך השוק יש כמה מסעדות פועלים, ויש אומרים כי אפשר לאכול בהן את הקבב הרומני הכי טעים בעיר. המפורסמת ביותר היא מסעדת Terasa שנמצאת ממול מתחם הירקות. אם תמשיכו להסתובב בשוק תמצאו מסעדות נוספות שמוכרים בהן תבשילים רומנים אסלים, הבולטים שבהם Sarmale (כרוב ממולא), mamaliga, וכמובן מרק שעועית.

תמונה מתוך אתר למטייל
דוכן תירס בשוק אובור

ממש ממול לשוק נמצא קניון נחמד ולא גדול במיוחד בשם  Veranda Mall שיש בו מגוון חנויות מותגים, חנות בגדי ספורט של רשת Decathlon, סופר מרקט גדול מרשת Carrefour, מתחם מסעדות ןבתי קפה בהם תוכלו לנוח לפני שתמשיכו לתחנה הבאה.

 
טרמה בוקרשט

את החלק השני של היום אני ממליצה לכם להעביר בטרמה (Therme) – מתחם הבריכות הטרמיות הנפלא. הטרמה נמצא כ-5 דקות נסיעה צפונית לשדה התעופה של בוקרשט. עליכם להגיע למקום כשבגד הים, המגבת והכפכפים בתיק, אסור להתלבש מראש. אפשר להעביר במקום כמה שעות טובות ולהתענג על ההנאה והמנוחה. במקום יש כמה מסעדות בסגנונות שונים. אני ממליצה לכם בחום לקרוא את הפוסט שכתבתי על כללי עשה ואל תעשה בטרמה.

נ.ב. אם יש לכם טיסת ערב חזרה לישראל, מומלץ להגיע לטרמה לפני הטיסה, שהרי גם ככה עליכם לפנות את המלון כבר בבוקר. הטרמה מציע ללקוחותיו שמירת מזוודות בחדר נפרד. משם סעו ישר לשדה והביתה.

 

בואו נדבר

יש לכם שאלות נוספות בנושא? צרו איתי קשר ואשמח לסייע בכל!

תפריט נגישות

בואו נדבר בווצאפ!